Regisseurshuis

Ondanks de recessie een nieuw woonconcept ontwikkelen, kan dat?
Drie bouwbedrijven en een architectenbureau geloven  dat het nu juist de tijd daarvoor is. Samen hebben zij een woningtype ontwikkeld, gebaseerd op de wensen en eisen van een een leefstijl, die zij zien ontstaan. Het resultaat is het Regisseurshuis, een woning die de bewoners helpt de regie over hun leven te voeren, aansluitend aan de maatschappelijke ontwikkelingen. 

De initiatiefnemers zien de laatste jaren de vraag naar meergezinswoningen toenemen als gevolg van maatschappelijke, zoals bijvoorbeeld in de zorg. De kosten van ouderenzorg, maar ook van kinderopvang worden steeds hoger. Gevolg hiervan is vermindering van koopkracht en het moeilijker verkrijgen van een hypotheek. De initiatiefnemers hebben speciaal vanuit deze visie een nieuw woningtype ontwikkeld: een woning die het leven van haar bewoners op deze punten verrijkt. Ouderen blijven steeds langer vitaal en actief. Ze passen vaak op de kleinkinderen en dat geeft de ouders de ruimte voor hun loopbaan. De grootouders zien hun kleinkinderen opgroeien en voor hen is het een prettig idee om dichtbij de kinderen te wonen, mocht er later hulp nodig zijn. 

De naam Regisseurshuis is niet voor niets gekozen. Het woonconcept stelt zijn bewoners in staat om zelf de regie in handen te nemen over hun leven, nu en in de toekomst. Maar het is meer dan een huis voor dubbele bewoning. Door de flexibele opzet kan de lay-out worden vormgegeven met een naar zijn bewoners. De praktische voordelen van bij elkaar wonen worden gecombineerd met een mate van privacy die past bij moderne bewoners. Vanzelfsprekend is het kwaliteitsniveau van de woning hoog en heeft het een riante inhoud van 770 m3. Naast de meergezinsfunctie biedt het huis ook mogelijkheden voor mensen met en handicap of voor degenen die een bedrijf aan huis willen vestigen. 

De verkoop van de eerste drie regiseeurshuizen aan de Pleats in Oenkerk is gestart. Als u meer informatie wilt over het Regisseurshuis ga dan naar www. regisseurshuis.nl of neem contact op met bouwbedrijf Van Marrum.

Hieronder vindt u de verkleinde weergave van de integrale presentatie. Door hierop te klikken wordt deze vergroot en kunt u de volledige tekst met afbeeldingen nader bekijken!