Dag van de Bouw


Op 8 juni jl.  vond voor de 8e maal de landelijke ‘Dag van de Bouw’ plaats. Op deze dag stellen leden van Bouwend Nederland kleine en grote bouw- en infraprojecten open voor het publiek. Lokaal nam ook bouwbedrijf Van Marrum hier aan deel. Zo konden de zorgappartementen aan de Sjaardemastraat worden bekeken en ook het in aanbouw zijnde appartementencomplex New Waterhouse aan de Prin Willem de Zwijgerlaan. Ter plaatse werd nadere uitleg gegeven door medewerkes van bouwbedrijf Van Marrum. 


De 17 appartementen aan de Sjaaremastraat zijn een ontwikkeling van Accolade, LOFT ruimtelijke ontwikkeling en bouwbedrijf Van Marrum.  Daarnaast zijn ook woninginrichting Greate Pier en Martens Vis betrokken geweest bij deze ontwikkeling. De appartemenetn worden verhuurd aan de J.P. van de Bent stichting die op deze locatie woonruimte in combinatie met zorg aanbied. Ruim 400 mensen bezochten dit project op deze zaterdag. De reacties waren zeer positief ten aanzien van zowel het ontwerp (Adema Architecten Dokkum) als ten aanzien van de appartementen, die als zeer ruim werden ervaren. Ook de afwerking van de diverse appartementen leverde vele complimenten op. De oplevering van het project is nog deze maand, waarna de bewoners vanaf 1 juli a.s. hun apprtement kunnen betrekken.


Naast de appartementen aan de Sjaardemastraat kon ook het New Waterhouse met 4 appartementen in het hogere segment, worden bezichtigd. Hoewel dit project nog in de ruwbouwfase is hebben circa 100 personen hieraan een bezoek gebracht. Ook in deze fase leverde dit project al vele lovende reacties op,  met betrekking tot de bijzonder fraaie ligging aan het Van Harinxmakanaal, alsmede ook de grootte van de appartementen, de mooie uitzichten vanuit deze appartementen., en de royale terassen en balkons. New Waterhouse is ontwikkeld door Van Marrum, Van der Weerd en Adema Architecten Dokkum, en was het prijswinnende ontwerp voor deze locatie in een door de gemeente Franekeradeel gehouden competitie. Van de 4 appartementen is er nog één beschikbaar. Wanneer de bouw verder is gevorderd wordt New Waterhouse nogmaals opengesteld voor het publiek. Nadere medelingen over datum en tijd volgen te zijner tijd.